Proefles

Vanwege grote belangstelling in een proefles, zitten wij op dit moment helemaal vol gepland en zijn er geen proeflessen meer mogelijk. Kun je niet wachten? Mail ons dan zodat wij jou op de wachtlijst voor volgend seizoen kunnen plaatsen. Wij mailen jou direct zodra er volgend seizoen een plekje is voor een proefles.

Wil je leren kunstschaatsen? Dan ben je bij T.R.K.V. Pirouette van harte welkom en kun je je via hier aanmelden voor een proefles. Tijdens deze proefles van een uur, kun je ervaren wat kunstschaatsen is en kennismaken met onze vereniging. 

Leeftijd:

Je bent bij ons nooit te oud of te jong om iets te leren of vaardig in kunstschaatsen te worden. Wij geven les aan jong tot en met volwassenen in gemengde groepen. Wij geven namelijk niet les op leeftijd, maar op niveau. Iedereen is bij ons welkom.

Trainingstijden:

Je kunt (in de periode van begin oktober tot en met eind januari) zelf een dag en tijdstip voor een proefles uitkiezen:

  • Dinsdag 18.00 tot 19.00 uur
  • Zaterdag eerste uur: 9.35 tot 10.35 uur
  • Zaterdag tweede uur 10.45 tot 11.45 uur

Bij een proefles kom je in de proeflesgroep om een proefles te volgen. 

Belangrijke informatie voor een proefles bij T.R.K.V. Pirouette:

Omdat wij de tijd nemen voor de voorbereiding van een proefles, vragen wij iedereen die voor een proefles een half uur van te voren te melden bij Hermine. Wij zijn te herkennen aan onze zwart/roze trainingspakken.

Kledingvoorschriften:

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Tijdens de les wil je geen blessures of verwondingen oplopen. Bij de lessen van T.R.K.V. Pirouette is het daarom niet toegestaan om sieraden te dragen. 
Door het dragen van passende schaatskleding/trainingskleding (geen wijde kleding of dikke winterjassen), kan de train(st)er zien of je de juiste spieren gebruikt en of je de aangeboden techniek jezelf eigen maakt. 
En als je lang haar hebt, raden wij je aan om een staart midden op je hoofd te dragen. Als je namelijk op je achterhoofd valt, remt de staart je val. Het is dus voor je eigen veiligheid! Lange haren vast is overigens wel verplicht. 
Handschoenen zijn verplicht. Deze geven niet alleen bescherming tegen de kou, maar bieden ook bescherming aan de handen bij valpartijen.

Schaatsen:

Met de juiste kunstschaatsen voorkom je onnodige glij- en valpartijen. Hockeyschaatsen, noren en dergelijke zijn niet toegestaan. Als je geen kunstschaatsen hebt, kun je deze voor €5,00 bij ons huren. Geef dit op tijd aan, zodat we tijdens jouw proefles de juiste maat voor jou hebben.

Kosten:

Het volgen van een proefles kost €5. Twijfel je nog? Dan kun je nog een proefles nemen voor €16 per proefles. Je kunt contant betalen of door middel van een Tikkie.

Instructiefilmpje:

Wij raden jou aan om dit instructiefilmpje te bekijken zodat je goed bent voorbereid voor jouw proefles: https://youtu.be/UvIq7mx9vEs