Diplomaschaatsen:

In januari  is er elk jaar weer diplomaschaatsen. We doen dit om jullie te laten zien dat je jezelf elk jaar kunt verbeteren. Voor de train(st)ers geeft dit ook de mogelijkheid om jullie het volgende seizoen in te delen in een groep met gelijke sterkte. Wat houdt diplomaschaatsen in? 

De diploma's zijn verdeeld van niveau 1 t/m 7. Op elk niveau komen de volgende thema’s terug: Schaatsvaardigheid, Sprongvaardigheid, Pirouetten en Houding.

Middels een schaatsvaardigheidslijst wordt bijgehouden welke diploma's er zijn behaald en welke diploma's nog gedaan moeten worden, zodat deelnemers gestimuleerd worden actief te blijven schaatsen/skaten.

Hoewel we graag de garantie zouden willen geven, dat je slaagt, is dat helaas nooit zeker. In principe kan je slagen, daarom geeft de trainer jou ook op. Op zo’n dag spelen echter zenuwen ook altijd een rol en het blijft een jurysport. Als er nog vragen zijn, schroom dan niet en stel ze aan je trainer

Datum:

Zaterdag 27 januari van 09.30 tot 11.30 uur

Dinsdag 30 januari van 17.55 tot 19.10 uur

Kom op tijd! 

Kledingvoorschriften:

Door het dragen van passende schaatskleding/trainingskleding (geen wijde kleding of dikke jassen), kan de jury zien of je de juiste spieren gebruikt en of je de aangeboden techniek jezelf eigen maakt. Haren vast en handschoenen aan.