Clubkampioenschappen 2023-2024:

Aan het eind van het seizoen houden wij altijd onze clubkampioenschoppen. Hieronder leggen wij uit hoe dit gaat.

datum: zaterdag 9 maart 2024

tijd: 09.30 tot 12.30 uur

kosten deelname: €15

  • Startvolgorde:

Vlak voor de wedstrijd krijg je de startvolgorde. Aangezien deze via een officiële loting gaat, is de definitieve versie niet meer naar persoonlijke wens aan te passen.

  • Hoe verloopt zo'n wedstrijd?

 Je moet MINIMAAL een uur voor aanvang van je wedstrijd aanwezig zijn. Bij aankomst meld jij je bij jouw trainster of trainer, zij/hij gaat je begeleiden en vertelt je wat je moet doen.

  • Kleding:

Vervolgens kleed je je om in een mooie wedstrijdoutfit. Deze wedstrijd wordt gereden in een schaatspanty en een wedstrijdpakje. Als je dit niet hebt, kun je dit bij Hermine aanschaffen of huren. De leden die dit bij Hermine gehuurd hebben krijgen voor de wedstrijd hun kleding. Het is helaas niet toegestaan om aan de wedstrijd mee te doen in eigen sportkleding of dagelijkse kleding. Zorg je dat je haren goed vastzitten. Met goed vastzitten, bedoelen we ook echt GOED vastzitten. Heel wat speldjes etc. kunnen uit je haar vallen en dat is gevaarlijk voor de overige deelnemers. Zorg ook voor mooie make-up, zodat je stralend op het ijs staat. Je opmaken en je haren goed vastzetten mag ook thuis alvast gedaan worden. En anders heb je hier in de kleedkamer ook de tijd voor.

  • Inrijden:

Daarna trek je je schaatsen aan en meld je je weer bij jouw trainer/trainsters bij de boarding. Zij/hij staat daar de leden te begeleiden. Je bent ingedeeld in een groepje van ongeveer 3 tot 6 rijders. Dit groepje gaat gezamenlijk . Als je nog één minuut inrijtijd over hebt, wordt dat omgeroepen. Als het inrijden voorbij is, gaan alle rijders, behalve de eerste rijder, van het ijs. De eerste rijder begint dan de wedstrijd.

  • Wachten:

De andere deelnemers wachten op het bankje, vandaar dat een deken

handig kon zijn. Jouw trainer/trainster blijft bij je. Als je aan de beurt bent zorg je dat je vooral zelf plezier hebt tijdens het rijden van je kür. Probeer niet te veel aan de jury en publiek te denken. Dit is jouw moment. Na de kür moet je altijd een buiging maken, eerst een buiging naar de jury en daarna een buiging naar het publiek, net zoals we geoefend hebben. Na de buiging schaats je weer naar jouw trainer/trainster toe.

  • Kür rijden:

De beginnende rijdsters die aan deze wedstrijd meedoen, schaatsen tijdens de kür achter hun trainster aan. Jouw trainster schaatst dan voor en jij doet dan jouw trainster na. Op deze manier staan beginnende rijdsters er niet alleen voor. De andere rijdsters rijden hun kür zelfstandig, in tweetallen of in een groepje.

  • Prijsuitreiking:

Als iedereen is geweest, begint de prijsuitreiking. Tijdens de prijsuitreiking laat je je wedstrijdkleren aan en ga je in de 3de positie staan. Dit staat mooi op de foto.

  • Beeldmateriaal:

Het is tijdens de Clubkampioenschappen toegestaan om foto’s en video’s te maken. Het is echter niet toegestaan om een flits te gebruiken. Dit kan vervelend zijn voor de rijders. 

  • Aanwijzingen personeel T.R.K.V. Pirouette:

Uiteraard is het nodig om, ook tijdens de Clubkampioenschappen, u te houden aan de aanwijzingen van het personeel van het bestuur of train(st)ers van T.R.K.V. Pirouette. Tijdens het aankleden en opmaken en dergelijke, mag u als ouder/verzorger zijnde aanwezig zijn ter ondersteuning, hierna is het de verantwoording voor de trainer/trainsters en kunt u gaan kijken naar de rijders van deze gezellige wedstrijd. U krijgt tijdens de Clubkampioenschappen de zitplekken hiervoor aangewezen. Het is niet toegestaan om tijdens de gehele wedstrijd op de boarding te hangen, te zitten of te leunen en ook mag er niets op de boarding gehangen/gezet worden. Ook is het niet de bedoeling om naast of voor de jury te gaan zitten. Bij het niet volgen van onze aanwijzingen, mogen wij u de toegang weigeren. U wordt dan verzocht in de kantine te wachten.