Mededelingen

Start seizoen 2023-2024

Van harte welkom bij het nieuwe schaatsseizoen van onze vereniging T.R.K.V. Pirouette!

Trainingsuren:

  • Dinsdag 17.55 tot 19.10 uur
  • Zaterdag eerste uur: 9.35 tot 10.35 uur
  • Zaterdag tweede uur 10.35 tot 11.35 uur

Eerste lesdag:

  • zaterdag 7 oktober 2023
  • dinsdag 10 oktober 2023

Train(ster)s:

dinsdag:

Iris Lambrichs

Matthijs Helmhout

Monika Helmhout

zaterdag:

Iris Lambrichs

Matthijs Helmhout

Monika Helmhout

Sophie Elshove

Kirsten Eijssink (zij vervangt Monika bij afwezigheid)

Het bestuur:

In de praktijk komt het erop neer dat het bestuur alles doet wat nodig is om de vereniging te laten functioneren. Hieronder valt onder meer zorg dragen voor de deelname aan het maatschappelijk verkeer en het financiële beheer van de vereniging.

Wie zitten er in het bestuur:

Hermine Helmhout - voorzitter en activiteitencommissie

Geert Helmhout - penningmeester

Matthijs Helmhout - ondersteuning bestuur

Kunstschaatsen kopen of leasen:

Bij Hermine Helmhout kunt u natuurlijk ook terecht voor het leasen van schaatsen. Onze schaatsen zijn te huur voor één dag tot een heel seizoen: ideaal als je nog in de groei bent of als je eens een paar schaatsen wil testen. Neem hiervoor tijdig contact op met Hermine Helmhout 053-4344336

Belangrijk! Onderhoudstips kunstschaatsen:

Om de levensduur van je schaatsen optimaal te benutten is het belangrijk dat je ze goed onderhoud. Met onderstaande tips helpen wij je alvast een eindje op weg:

  • Maak je ijzers na een schaatsbeurt goed droog. 
  • Schaatsen worden na een tijdje bot. Slijp ze dus regelmatig. Je kunt dit zelf doen, maar vooral voor niet-parallelle ijzers is dit niet eenvoudig. Voor gemak laat je ze slijpen bij een schaatswinkel of de ijsbaan.  
  • Wil je de schaatsen opbergen? Doe dit dan op kamertemperatuur en vochtvrij. Daarnaast is het aan te raden om ze in te oliën om roest te voorkomen.
  • Leren schoenen moet je af en toe insmeren met schoenpoets om te voorkomen dat ze uitdrogen. 
  • Gebruik schaatsbeschermers en vervoer schaatsen zoveel mogelijk in een droge, badstof hoes.

Einde seizoen 2022-2023

Het seizoen is ten einde. Wij willen alle leden en ouders bedanken voor een geslaagd seizoen. Tot volgend seizoen. Het nieuwe seizoen start begin oktober, wij zullen jullie tijdig hierover informeren.

Clubkampioenschappen 11 maart:

Bijna iedere kunstschaatsvereniging in Nederland organiseert jaarlijks clubkampioenschappen. Dit is een clubtoernooi, waaraan alleen alle leden van de vereniging mee kunnen doen. Zo'n intern toernooi zorgt voor veel gezelligheid op en naast de baan.

Leden kunnen op hun eigen niveau hun kür rijden tegen andere leden van de vereniging. Een vereniging bepaald zelf hoe er clubkampioenschappen worden georganiseerd. 

Het maakt niet uit of je nu net begonnen bent of al langer kunstschaatst, de clubkampioenschappen zijn er voor iedereen.

Tijdstip: van 09.30 tot 12.45 uur

Entree is gratis, dus kom gerust kijken!

Proeflessen:

Aangezien het seizoen bijna ten einde is en wij ons richten op komende wedstrijden, hebben wij de de komende lessen van dit seizoen geen ruimte meer voor proeflessen. Wie weet zien wij belangstellenden voor een proefles volgend seizoen.

Laatste trainingen van het seizoen:

- dinsdag 7 maart

- zaterdag 11 maart (geen les, want de clubkampioenschappen vinden dan plaats)

Data:

-zaterdag 24 december: kerstviering (alleen voor leden)

-vrijdag 31 december: ijsbaan gesloten

-dinsdag 17 januari: proef diplomaschaatsen

-zaterdag 20 januari: proef diplomaschaatsen

-zaterdag 28 januari: diploma schaatsen

Eerste training seizoen 2022-2023:

De zomervakantie zit er weer op! Hopelijk hadden we allemaal een fijne zomer en is iedereen opgeladen om er weer vol tegenaan te gaan. Bij T.R.K.V. Pirouette staan we vol in de startblokken om samen met jullie invulling te geven aan de kunstschaatslessen.

Dinsdag 4 oktober hebben wij onze eerste training. Er staan dit seizoen alweer een hoop mooie dingen op de planning, zoals diplomaschaatsen en een kerstviering in december.

Kunstrolschaatsen:

Je mag op een dag naar keuze komen voor een proefles. Na deze proefles, bepaal je of je hiermee doorgaat, maar hier zijn wel kosten aan verbonden.

-        Wie mag hieraan meedoen: iedereen mag hieraan meedoen, je hoeft geen lid te zijn. Jouw vriendje of vriendinnetje mag hier bijvoorbeeld ook aan meedoen. En leeftijd maakt ook niet uit, want je bent nooit te jong of te oud om het te leren.

-        Benodigdheden: aangesloten kleding, rolschaatsen en haar in een staart. Geen sieraden. Knie- en polsbeschermers zijn verplicht, zonder deze bescherming mag er niet aan de les deelgenomen worden. Wie geen rolschaatsen heeft kan contact opnemen met Hermine 053-4344336

-        Dag en tijdstip: op elke woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur en/of elke vrijdagavond van 18.15 tot 19.15 uur heb je de kans om hieraan mee te doen. Privéles is ook mogelijk, mail hiervoor naar t.r.k.v.pirouette@ziggo.nl 

-        Weersomstandigheden: wij zijn natuurlijk afhankelijk van droog weer. Kijk daarom bij twijfel op onze Instagram voordat een training begint. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Bij het eventueel niet doorgaan van de lessen in verband met slecht weer, zullen deze ingehaald worden in de maand november.

-        Plaats: parkeerplaats Grolsch Veste.

-        Periode: zomermaanden.

-        Kosten: €30 voor 1 uur en €50 voor 2 uur. Dit bedrag moet voor aanvang van de start van de trainingen voldaan worden.

-        Bij teveel afwezigen gaat de les niet door en wordt deze ook niet later ingehaald. 

-         Bij het niet afmaken van de maand geven wij geen geld terug.

Proeflessen:

In de maand maart gaan wij geen proeflessen geven aangezien wij ons dan gaan focussen op de Clubkampioenschappen. 

IJsbaan weer open:

Woensdag 19 januari opent de ijsbaan weer de deuren. De ijsmeesters hebben hard gewerkt om een perfecte ijsvloer neer te leggen. Houd met elkaar en met de maatregelen rekening en kom weer gezellig trainen. 

Corona maatregelen IJsbaan Twente:

Corona maatregelen - IJsbaan Twente (ijsbaan-twente.nl) 

Diplomaschaatsen:

Dit is een spannende gebeurtenis. en gaat plaatsvinden op:

Proefdiploma's: dinsdag 16 en zaterdag 20 november

Diploma-afname: dinsdag 23 en zaterdag 27 november

Inlopen:

Voor elke training gaan wij inlopen, rekken en strekken voordat wij het ijs opgaan. Wil je hieraan meedoen? Kom dan een half uur van te voren. Sportschoenen zijn verplicht. 

Beeldmateriaal:

Vanwege de wet op de privacy is het niet toegestaan om foto's en video's te maken. 

Vakanties:

Ook in de vakantie gaan de trainingen bij ons door.